EL CLUB

La nostra entitat es va constituí com a tal el 18 d’abril de 1983 sota el nom de Club Hoquei Olot.

 

La formació del club va venir precedida pel treball dins l’ esport escolar, concretament en la Escola Pia d’ Olot, d’en Josep Jou i Calverons que , gràcies a la seva dedicació, va lograr engrescar a una colla de jovenets d’aquest centre per tal de iniciar-los en l’esport que ell tant estimava. Una vegada l’afecció va ser comuna i compartida, es va decidir, juntament amb els pares dels joves practicants, formar una Junta Directiva que donés compliment legal a la incipient estructura esportiva que s’estava formant. L’entitat com a tal, va iniciar les seves activitats competitives la temporada 1983-84 , participant amb un equip de categoria Juvenil en la lliga provincial gironina el setembre de 1983. La classificació final d’aquest , el nostre primer equip, va ser de últim, evidentment.

 

En la temporada següent, 1984-85, el club , a més de consolidar l’equip Juvenil, va aconseguir formar-ne un altre de categoria Infantil. Ja n’eren dos , i la cosa millorava !.

 

De mica en mica s’ampliava el nombre de jugadors fins arribar a la temporada 1986-87, clau per a l’història del club. Aquest any, es comença a introduïr el patinatge artístic dins l’estructura esportiva amb la realització d’un curset que aplegà un gran nombre de participants. També en aquesta temporada es comença, amb la col-laboració del Consell Comarcal d’Esports, la primera fornada de l’escola d’hoquei que, any rera any, ha aportat nous jugadors i jugadores a integrar-se a l’esport federat.

 

Si la temporada anterior va ser clau pel futur esportiu del club, la temporada 1987-88 te com a referent més important, al menys històricament, el canvi de nom de l’entitat que, a partir de les hores, va passar a anomenar-se CLUB PATÍ HOQUEI OLOT.

 

En la temporada 1992-93 també hi trobem un referent històric destacable. Les dues seccions de l’entitat, la d’hoquei i la de patinatge artístic, acorden seguir camins diferents i separar-se institucionalment. El Club Patí Hoquei Olot continua existint com a tal dedicant-se , sobretot , a la promoció de l’esport de l’Hoquei sobre patins i la secció de patinatge artístic forma el seu propi club que passa a anomenar-se des de a les hores Club Patinatge Artístic Olot.

 

L’escola d’hoquei de l’entitat continua donant els seus fruits . Així, en la temporada 1994-95, el club conta en competició amb un equip en totes les categories menys la Júnior . A més, es forma per primera vegada un equip de categoria femenina.

 

En la temporada següent, la 1995-96, l’equip femení, tot just estrenat l’any anterior, aconsegueix pujar de categoria. A partir d’ara les Fèmines militaran a la màxima categoria Catalana. Tot un èxit donada la precocitat de les jugadores.