shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Entrevista a Quim Puigvert

Després de la seva exitosa etapa al Hoquei Olot, va entrar a la Federació de Patinatge com a entrenador assistent de la selecció espanyola femenina. Al 2011 va passar a ser seleccionador de l’equip sènior femení Alemany fins la darrera temporada.
Ara gaudeix del món d l’hoquei desde la grada.

Quines creus que són les qualitats més importants per ser un bon jugador?

Tècnica individual, sobretot la de patí. Entendre el joc sense bola i tenir capacitat de sacrifici per ajudar als companys.

Com veus l’hoquei patins en el present? I en un futur?

A Catalunya molt bé. La qualitat i la quantitat cada cop és més gran, però a la resta d’Europa cada any està una mica pitjor. Falta molta formació per a entrenadors i vendre l’hoquei com el que realment és: un esport dinámic, ràpid i molt emocionant.
El futur dependrà del que s’aconsegueixi en matèria de promoció a tot el món. Si no es millora en pocs anys potser només hi haurà hoquei a 4-5 països. I no és cap broma.

Quina és la situació de l’hoquei a Alemanya?

Esport completament amateur. Es juga principalment a la regió del Nord Wesfalia que és on es concentren la majoria d’equips.
S‘entrena poc i la lliga és només de 8-9 equips. Tot i així, en els playoff els pavellons s‘omplen. El nivell no és molt alt, tot i que els darrers anys hem aconsseguit fer un salt important.

Quins són els principals errors que cometem els clubs d’hoquei?

Sobretot, la formació en els entrenadors de base. És el punt més important perquè surtin bons jugadors. Sovint es confia els jugadors més petits a entrenadors que encara estan massa verds i que aporten il•lusió i treball, però és necessari que aportin coneixement i experiència!
Els nens han d‘aprendre i els sèniors competir.

Quines solucions o mesures prendries per millorar l’hoquei?

El que fa el Club Hoquei Olot és el millor exemple. Treballa la base i l‘equip sènior té un feeling brutal amb la grada i per extensió amb la ciutat d‘Olot.
Jugadors de casa i un hoquei vistós fan una combinació perfecta. Molts clubs el podrien tenir com a referent!
Tenir un canal de youtube retransmeten els partits en directe encara ho faria més gran!

GRÀCIES!!